boyoviki-ne-propustili-misiyu-obsye-do-yasinuvatoyi-ta-novoyi-maryivki

Бойовики не пропустили місію ОБСЄ до Ясинуватої та Нової Мар’ївки

 • 15459 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. На Донбасі бойовики відмовили патрулю Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію через блокпости біля населених пунктів Ясинувата, Верхньошироківське та Нова Мар’ївка. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ООС.

"У щоденному звіті СММ ОБСЄ від 6 лютого 2020 року зафіксовано чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата Місії. Представники збройних формувань Російської Федерації відмовили патрулю Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію через блокпости біля населених пунктів Ясинувата, Верхньошироківське (колишній Октябр) та Нова Мар’ївка. У пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Вознесенівка (колишній Червонопартизанськ) патрулю Місії було запропоновано залишити пункт пропуску", - йдеться у повідомленні.

В українській стороні Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін наголосили, що дії по перешкоджанню виконання представниками СММ ОБСЄ мандату Місії є неприпустимими.

Нагадаємо, безпілотник моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксував використання цивільних будинків бойовиками, а також ворожу військову техніку та зброю.

Українські Національні Новини

Політика