boyoviki-rozshukuyut-rezervistiv-v-ordlo-dlya-doukomplektuvannya-svoyikh-pidrozdiliv

Бойовики розшукують "резервістів" в ОРДЛО для доукомплектування своїх підрозділів

 • 9896 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Російське командування на Донбасі активізувало розшук "резервістів" на окупованих територіях для доукомплектування своїх підрозділів. Про це з посиланням на дані розвідки на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

Так, бойовики прагнуть поповнити свої підрозділи "резервістами" - мешканцями тимчасово окупованих територій, які протягом цього року проходили примусову військову підготовку.

"При цьому, у зв’язку зі значною кількістю осіб, які не бажають проходити військову службу, у тому числі з числа так званих "резервістів", окупантами залучено для їх пошуку і затримання підрозділи так званої "військової комендатури" та "поліції", - йдеться у повідомленні.

Затриманих "резервістів", які відмовляються від призову, окупаційна влада звинувачує у "державній зраді" з метою притягнення до кримінальної відповідальності. Крім того, командирам підрозділів російських окупаційних військ заборонено приймати рапорти на звільнення зі служби "військовослужбовців" з числа місцевих мешканців, за виключенням випадків каліцтва.

Нагадаємо, протягом минулої доби у районі проведення операції Об’єднаних сил бойовики незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР” 36 разів порушували режим припинення вогню, з них 9 разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП