britanskiy-uryad-pidtrimav-rishennya-pro-derzhvizit-d-trampa-popri-protesti

Британський уряд підтримав рішення про держвізит Д.Трампа попри протести

 • 9786 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Уряд Британії у понеділок підтримав рішення про державний візит президента США Дональда Трампа до країни, незважаючи на протести та інакодумців серед законодавців. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

"Оскільки Америка грає абсолютно ключову роль, ми вважаємо, що абсолютно правильно, що ми повинні використовувати всі інструменти, наявні у нашому розпорядженні, для того, аби створити спільну з президентом Дональдом Трампом платформу", - повідомив заступник міністра закордонних справ країни Алан Дункан.

Тим самим, уряд прем’єр-міністра Терези Мей хоче підтвердити "особливі стосунки" з США і забезпечити торговельну угоду, оскільки Велика Британія готується покинути ЄС.

Він описав державний візит як "найважливіший дипломатичний інструмент" Великої Британії, заявивши, що поїздка Д.Трампа буде, як і планувалося.

У британському парламенті у понеділок обговорювалася петиція щодо заборони держвізиту Д.Трампа, хоч це і було символічне обговорення, яке не має жодної сили, щоб змусити уряд відкликати своє запрошення.

Так, прем'єр-міністр Т.Мей заявила, що не розглядатиме скасування візиту.

Нагадаємо, у Великій Британії тисячі людей протестували проти візиту Д.Трампа в країну.

Українські Національні Новини

Новини Світу