brytanska-rozvidka-udar-po-zavodu-v-tatarstani-demonstruie-mozhlyvosti-ukrainy-shchodo-dalekobiinykh-udariv-po-rf

Британська розвідка: удар по заводу в Татарстані демонструє можливості України щодо далекобійних ударів по рф

 • 17673 переглядiв

У Міноборони Британії вважають, що удар України по заводу в Татарстані за понад 1000 кілометрів від кордону, підтверджує її здатність бити по об'єктах вглибині рф, обходити протиповітряну оборону і вражати об'єкти, що використовуються для ведення війни, демонструючи розвиток озброєнь великої дальності.

Удар України по території заводу із виробництва "шахедів" у Татарстані підтверджує, що Сил оборони розвивають далекобійну зброю. Про це йдеться у звіті розвідки, який оприлюднило Міноборони Британії в X, передає УНН.

Деталі 

У розвідці підкреслили, що 2 квітня ЗСУ атакували завод у Татарстані, приблизно за 1200 кілометрів від кордону з Україною. 

Аналітики підтверджують, що підприємство працює з липня 2023 року і, як відомо, виробляє іранські безпілотники типу "Шахед", які росія використовує для ударів по Україні.

Зеленський відповів на критику щодо ударів по об'єктах на території рф: "росія окрім сили нічого не розуміє"03.04.24, 15:16 • [views_0]

За даними британської розвідки, ця атака ще раз демонструє здатність ЗСУ проникати вглиб Росії, обходити російську протиповітряну оборону та виявляти будь-які об'єкти, що використовуються для війни.

Цілком ймовірно, що російське міністерство оборони щосили намагається захистити такі об'єкти і, ймовірно, задовольняється тим, що збалансує ризик для об'єктів з цивільними особами, на користь збереження своєї уваги на лінії фронту, де тактика українських БПЛА та частота атак продовжують викликати проблеми для російських військ

- заявили у британській розвідці. 

Доповнення

Окремо фахівці вказали на слова глави Татарстану, який після атаки заявив: "ніхто нас не захистить, окрім нас самих".

Як заяви у Міноборони Британії коментарі глави Татарстану, швидше за все, демонструють страх перед такими нападами

Нагадаємо

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що на одному з підприємств, яке було атаковане БПЛА у татарстані, було виробництво "зі складання "шахедів" та "гераней".

Атака на НПЗ в Татарстані: джерела повідомили, що це операція СБУ та ГУР02.04.24, 12:30 • [views_0]