budivnitstvo-pivnichnogo-potoku-2-vidano-sche-odin-dozvil

Будівництво "Північного потоку-2": видано ще один дозвіл

 • 8546 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. У понеділок, 11 червня, компанія Nord Stream 2 AG отримала дозвіл на будівництво ділянки газопроводу "Північний потік-2" в Росії. Дозвіл видало міністерство будівництва та житлово-комунального господарства РФ. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу компанії.

Роботи з практичної реалізації проекту в рамках отриманого дозволу будуть розпочаті найближчим часом з урахуванням природоохоронних аспектів відповідно до висновку Державної екологічної експертизи.

"Північному потоку-2" необхідно отримати в Росії два основних дозволи. Крім виданого сьогодні, слід отримати ще дозвіл на будівництво підводних трубопроводів в територіальних водах РФ від Федеральної служби з нагляду в сфері природокористування. Очікується, що дозвіл буде видано найближчим часом.

Станом на сьогодні повні комплекти дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" видані в Німеччині, Фінляндії та Швеції.

Данія ще не схвалила остаточного рішення про видачу дозволу.

Як повідомляв УНН, проект трубопроводу "Північний потік - 2" російського галузевого гіганта "Газпром" буде досить складно здійснити, не в останню чергу через причетних до будівництва трубопроводу росіян. Про це в коментарі УНН сказав експерт і економіст Андерс Аслунд з аналітичного центру Atlantic Council.

Українські Національні Новини

Політика