byudzhet-2019-peredbachaye-rist-usikh-sotsstandartiv-na-2-minfin

Бюджет-2019 передбачає ріст усіх соцстандартів на 2% - Мінфін

 • 16911 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Проектом Державного бюджету на наступний рік передбачається зростання усіх соціальних стандартів на 2%. Про це журналістам повідомила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, передає кореспондент УНН.

"Проект бюджету не закладає курс долара. Макроекономічні показники затверджуються Кабінетом міністрів. Той макропрогноз, який затверджено у сценарії номер 1 ми і використали, як базу для планування бюджету. Щодо цифр соціальних, то ми закладаємо мінімальну зарплату на рівні близько 4 200 грн, і відповідно зростання усіх соціальних стандартів +2%. Бюджет є дуже консервативним, водночас відповідає усім пріоритетам уряду", - сказала Маркарова.

За її словами, у 2019 році продовжаться реформи медичної сфери, освітньої сфери, підтримка низки секторів, в тому числі агропрограм, та забезпечення усім необхідним сектору оборони та безпеки.

Як повідомляв УНН, у Верховній Раді зареєстрували проект закону №9000 про Державний бюджет України на 2019 рік.

Законопроект було внесено урядом 15 вересня.

Нагадаємо, у проекті Державного бюджету України на 2019 рік закладається зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) на рівні 3%, а інфляція – на рівні 7,4%.

Уряд також пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 4173 гривень.

Українські Національні Новини

Економіка