byudzhet-na-2017-rik-bude-ukhvaleno-v-ostanniy-den-nardep

Бюджет на 2017 рік буде ухвалено в останній день - нардеп

 • 7178 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Верховна Рада схвалить проект Державного бюджету на 2017 рік в останній день роботи. Про це повідомила журналістам у кулуарах ВР народний депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар, передає кореспондент УНН.

"Я вважаю, що у нас як завжди все буде відбуватися, тобто в останній день все таки буде ухвалений бюджет", - заявила В.Сюмар.

Вона нагадала, що сьогодні ВР має схвалити законопроекти, які необхідні для розрахунку кошторису, в тому числі і зміни до Бюджетного кодексу.

"Поки немає рішення комітету по (законопроекту - ред.) 5131, немає ще таблиць. Без цього законопроекту, якщо він не схвалений в цілому, ми не можемо розрахувати цей бюджет", - сказала вона.

При цьому, за словами В.Сюмар, тільки після схвалення цього законопроекту уряд може обмежувати показники бюджету на 2017 рік і подати його проект у парламент.

"Чи можливо це зробити сьогодні - урядовці у нас оптимісти", - зазначила вона.

Нагадаємо, у проекті Держбюджету передбачені доходи на рівні 721,4 млрд грн, що на 15,1 млрд грн більше від показника за попереднім проектом, витрати - 790,4 млрд грн, що на 15,1 млрд грн більше.

Граничний рівень дефіциту передбачений у проекті державного кошторису - 77,5 млрд грн, граничний обсяг держборгу – 2,296 трлн грн.

У проекті також передбачено підняття рівня мінімальної зарплати до 3200 грн (з 1 січня).

У проекті Держбюджету передбачені додаткові видатки для забезпечення підвищення рівня зарплат працівникам бюджетної сфери на суму понад 28 млрд грн.

У проекті Держбюджету уряд заклав 3% росту ВВП протягом наступного року.

Як повідомляв УНН, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що проект кошторису на 2017 рік погоджений з МВФ.

 

Українські Національні Новини

Політика