chas-pochinati-gotuvati-kadri-dlya-krimu-vereschuk-pro-pidgotovku-do-reintegratsiyi-pivostrovu

Час починати готувати кадри для Криму: Верещук про підготовку до реінтеграції півострову

 • 819050 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Віцепрем’єр, глава Мінреінтеграції Ірина Верещук під час міжвідомчої наради, присвяченій підготовці реінтеграції Криму, заявила, що "вже зараз" слід готувати спеціалістів для роботи на півострові. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сайт відомства.

Цитата

"Перспектива деокупації Криму свідчить про те, що необхідно починати готувати кадри для Криму вже зараз: правоохоронні органи, працівників юстиції, освітян та інших державних службовців. Найближчим часом відповідні відомства отримають доручення готувати кадровий резерв для Криму", – зазначила Верещук.

Деталі

Повідомляється, що у нараді взяли участь представники силового блоку, постійна Представниця Президента в Криму Таміла Ташева, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, народні депутати, а також представники громадських організацій.

Верещук зауважила, що під час реінтеграції Криму важливо зважати на значну кількість населення, тривалий період тимчасової окупації. Крім цього, посадовці обговорили відповідальність за колабораціонізм, повернення українського майна, а також правовий статус колонізаторів, тобто громадян росії, які незаконно прибули на півострів.

"Колонізатори мають поїхати, колаборанти будуть відповідати за законом, а відібране росіянами майно буде повернуто законним власникам", - зауважила міністр.

Нагадаємо

Активісти руху "Жовта Стрічка" в Сімферополі та в Севастополі розклеїли чергові листівки де є нагадування для рашистів, що 2023 рік - це рік відновлення територіальної цілісності України в межах 1991 року.

Українські Національні Новини

Політика