chekhiya-zaymaye-23-e-mistse-za-svobodoyu-internetu-v-sviti

Чехія займає 23-е місце за свободою Інтернету в світі

 • 12846 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Чеська Республіка відноситься до країн з невисоким рівнем цензури Інтернету і займає в цьому рейтингу 23-е місце з 179 країн, передає УНН з посиланням на Радіо Прага.

Найбільше доступ в Інтернет і до інформації обмежує Північна Корея і Іран. Найбільш ліберальними країнами щодо користування Всесвітньою мережею є Естонія, Ісландія, Канада, Німеччина і США. Така інформація була надана компанією vpnMentor, яка досліджує цю проблематику по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь вважає, що заборона "Вконтакті" обмежує іхні права на інформацію

У Чехії, як і в більшості європейських країн, переважає низька міра обмеження Інтернету. Переважно це доступ до торрентів, які служать для скачування файлів.

Наприклад, в Греції, Молдавії і Великобританії обмежений доступ до порнографії, в Росії - понад усе до політичних ЗМІ, в Білорусі і Туреччини обмежено відвідування в Інтернет політичних джерел інформації і доступ до соціальних мереж.

Нагадаємо, у компанії Google налаштовані відмовитися від показу користувачам контекстної реклами, яку підбирають залежно від вмісту їх листів в безкоштовному сервісі Gmail.

Українські Національні Новини

Новини Світу