chentsi-upts-mp-ne-bazhayut-viselyatisya-z-kiyevo-pecherskoyi-lavri

Ченці УПЦ МП не бажають виселятися з Києво-Печерської Лаври

 • 713845 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. УПЦ МП оприлюднила відеозвернення намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла (Петра Лебедя), у якому той попросив «комісію» діяти в межах закону, «не нагліти» і закликав вірян старанно молитись для залагодження конфлікту, повідомляє УНН.

Цитата

"Це є власність церкви. Була і лишається. Я би попросив тих, хто має сором і повагу до наших віруючих людей, так не поступати. Ми не намірені виселятися, того що зараз є закони, які на стороні людини. І те, що нам угрожати, що з нами розправляться - це не 17-й рік", - сказав намісник монастиря Павло у зверненні.

"Ми не колаборанти, ми громадяни своєї держави, ми люди, які тут живуть із 1988 року, у багатьох немає іншого місця, як тут. Ми віддали свою молодість і життя", - додав він.

Доповнення

Мінкульт розірвав договір користування Києво-Печерською Лаврою з 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує УПЦ МП в Лаврі. 

А в січні 2023 року на баланс держави з користування УПЦ МП повернули Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської Лаври.

Українські Національні Новини

Суспільство