cherez-nehodu-vidkliuchennia-svitla-u-trokh-oblastiakh-tymchasovo-znestrumliuvalasia-shakhta-na-kharkivshchyni-obmezhennia-elektropostachannia

Через негоду відключення світла у трьох областях, тимчасово знеструмлювалася шахта, на Харківщині обмеження електропостачання

 • 25338 переглядiв

Через негоду було знеструмлено 130 населених пунктів у 3 областях України, в тому числі шахту зі 135 працівниками під землею в Донецькій області, наразі їх вивели на поверхню, а також 2 500 споживачів у 19 населених пунктах Чернігівської області через обстріли.

В Україні через негоду залишилися без електропостачання 130 населених пунктів у трьох областях, у Донецькій області через грозу без світла лишилася шахта - під землею були 135 робітників. На Чернігівщині знеструмлення через обстріли. У Харківській області досі обмеження електропостачання. Про це повідомили у вівторок у Міненерго та ДСНС, пише УНН.

Деталі

"Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області, обмеження діють і сьогодні", - зазначили у Міненерго.

У вечірні пікові години, як вказано, відбувалось екстрене постачання електроенергії з Румунії і Польщі.

Наслідки негоди

Як повідомили у ДСНС, на 7:00 внаслідок погіршення погодних умов (пориви вітру та дощ) було знеструмлено 130 населених пунктів у 3 областях (Дніпропетровська – 101, Кіровоградська – 20, Київська – 9).  

"Увечері через негоду відключалась високовольтна лінія на Дніпропетровщині. Лінію оперативно підключено", - повідомили у Міненерго.

Також через грозу і шквальний вітер відключилось обладнання на високовольтній підстанції у Кривому Розі, знеструмилось 145 тисяч побутових споживачів, промисловість, частково - інфраструктура міста. Надвечір споживачів заживлено, зазначили у відомстві.  

У місті Дніпро на високовольтній підстанції відключилось обладнання, знеструмились побутові споживі, яких протягом пів години заживлено, додали у міністерстві

Через негоду, як повідомляється, також відключилась повітряна лінія на Донеччині, знеструмились побутові споживачі і шахта (135 працівників виведено на поверхню).

Наслідки обстрілів

Протягом доби Чернігівщина зазнала обстрілів. Знеструмлено повітряні лінії, відключено 2,5 тисячі споживачів у 19 населених пунктах, вказали у Міненерго.

Ситуація на ЗАЕС

"Води в ставку-охолоджувачі достатньо. Усі блоки тимчасово окупованої станції перебувають у стані "холодний зупин", - повідомили у Міненерго.