cherez-skorochennia-zapasiv-zbroi-v-ukraini-zrostaie-zanepokoiennia-v-ssha-bloomberg

Через скорочення запасів зброї в Україні зростає занепокоєння в США – Bloomberg

 • 19575 переглядiв

Адміністрація президента США Джо Байдена дедалі більше розчаровується через затримки з фінансуванням допомоги Україні, пише Bloomberg.

Адміністрація американського президента Джо Байдена все більше розчаровується через республіканців у Конгресі і європейських союзників, які затримують фінансуванні боротьби України проти росії. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

Посилаючись на американських чиновників, видання пише, що окрім військової допомоги у розмірі 60 мільярдів доларів, яка все ще перебуває на розгляді в Конгресі, у США не існує "плану Б", щоб допомогти Україні. Один зі співрозмовників додав, що європейські лідери повинні подолати затримки і використовувати прибутки від заблокованих суверенних російських активів, щоб допомогти Україні. Європейські країни також повинні терміново відреагувати на прохання України надати їй більше зенітно-ракетних комплексів Patriot зі своїх запасів, сказала інша особа.

Представник Ради національної безпеки заявив, що Конгрес повинен діяти. Минулого місяця радник з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що "я не думаю, що нам потрібно говорити сьогодні про план Б", і що схвалення Конгресу вже затягнулося.

Спікер Джонсон веде переговори з Білим домом щодо просування надання допомоги Україні - конгресмен12.04.24, 14:08 • [views_0]

Видання наводить слова голови Європейського командування генерала Крістофера Каволі, який заявив у Комітеті з питань збройних сил Палати представників Конгресу США, що вже зараз Україна нормує артилерійські снаряди, які можуть закінчитися. За словами Каволі, росіяни "переважають" українську сторону у співвідношенні 5 до 1, і це співвідношення збільшиться до 10 до 1 за "лічені тижні".

Виходячи з мого більш ніж 37-річного досвіду служби в американській армії, якщо одна сторона може стріляти, а інша не може стріляти у відповідь, програє сторона, яка не може стріляти у відповідь. Тому ставки дуже високі

- сказав він.

США наполягають на тому, щоб "Велика сімка" використала прибутки, отримані від заблокованих російських активів на суму 280 мільярдів доларів, для швидкого залучення додаткових коштів, наприклад, шляхом випуску облігацій для допомоги Україні. Але кілька країн Європейського Союзу, включаючи Францію та Німеччину, поки що виступають проти такого кроку.

Німеччина за два роки заповнить запаси Taurus, якщо передасть їх Україні - ЗМІ 15.03.24, 15:47 • [views_0]