cherez-zakhoplennya-zaruchnikiv-na-ukrposhti-u-kharkovi-vidkrili-provadzhennya

Через захоплення заручників на "Укрпошті" у Харкові відкрили провадження

 • 9788 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. За фактом події у відділенні "Укрпошти" у Харкові відкрито кримінальне провадження за статтею про захоплення заручників. Загалом, за даними поліції, було захоплено 11 людей, утім частину з них уже вдалося звільнити. Про це УНН повідомляє з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

"Слідчим управлінням ГУ НП в Харківській області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що сьогодні о 14:40 до оператора "102" надійшло повідомлення про те, що до відділення "Укрпошти", розташованого на вулиці Шевченка, увійшов чоловік в масці з метою пограбування. Про цей факт одна із працівниць відділення повідомила чоловіка, а той оперативно передав інформацію поліції.

На місце пригоди терміново прибули наряди поліції. Зловмисник забарикадувався у відділку та заявив про захоплення заручників.

"Відомо, що у приміщенні перебувало 9 дорослих та 2 дітей. Станом на 18:10 поліцейським вдалося вмовити зловмисника відпустити певну частину утримуваних людей - двох дітей та трьох жінок. Вони зараз у безпеці", - йдеться у повідомленні.

Для врегулювання ситуації на місці події працюють керівництво ГУ НП, слідчо-оперативна група Київського відділу поліції, оперативні підрозділи поліції. Вживаються заходи для затримання зловмисника. Згідно з санкцією статті йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП