cheskiiy-virobnik-naduvnoyi-zbroyi-zayaviv-pro-rekordniy-riven-zamovlen

Чеський виробник надувної "зброї" заявив про рекордний рівень замовлень

 • 1272878 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Чеська компанія, що виробляє надувні ракетні установки Himars та танки Abrams, заявила, що спостерігає сплеск попиту з початку війни. Про це повідомляє AFP, пише УНН.

Деталі

Приманки із синтетичного шовку використовуються для обману противника на полі бою, змушуючи їх цілитися в наповнені повітрям приманки, а не справжню зброю.

Менеджери компанії Inflatech відмовилися підтвердити продаж своєї продукції в Україні, пославшись на військову таємницю, але визнали, що обсяги виробництва за останні 12 місяців зросли на 100%.

«Певно, ми продаємо продукцію багатьом урядам по всьому світу, а не тільки в Європі», — заявив журналістам директор з продажу та маркетингу Повен Кумаресан.

Він додав, що три десятки співробітників Inflatech в даний час виробляють 30-40 приманок на місяць.

Ці приманки, у тому числі танки, бронемашини і навіть реактивні винищувачі, важать від 25 до 90 кг, і для їхньої обробки на полі бою потрібно від двох до чотирьох осіб.

Кумаресан повідомив, що компанія може придумати новий дизайн протягом 72 годин, якщо вона має точні креслення оригінального зразка військової техніки, тоді як при роботі «з нуля» на це йде до двох тижнів.

Він додав, що після розміщення замовлення на доставку копії ракетної установки Himars пішло 60 днів.

Надувні пастки коштують від 10 000 до 100 000 доларів, що набагато менше, ніж вартість ракет, які використовуються для їхнього знищення.

Додамо

Чеський уряд заявив минулого місяця, що з моменту початку вторгнення 24 лютого 2022 року він надав Україні військову допомогу на суму близько півмільярда доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу