chotirokh-lyudey-suditimut-za-organizatsiyu-referendumu-v-pidtrimku-lnr

Чотирьох людей судитимуть за організацію референдуму в підтримку "ЛНР"

 • 8568 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. На Луганщини чотирьох жителів міста Старобільська судитимуть за організацію та проведення на території Старобільського району так званого референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність "Луганської народної республіки". Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області.

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт щодо жителів Луганщини за звинуваченням у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Встановлено, що у травні 2014 року чотири мешканця міста Старобільська брали участь в організації та проведенні на території Старобільського району так званого референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність "Луганської народної республіки". Зокрема, вони створили ініціативну групу та закликали інших мешканців брати участь у проведенні вказаного "заходу". Крім того, у письмовій формі звернулися до керівництва сільських рад Старобільського району із заявою щодо надання приміщень для виборчих дільниць.

У зв’язку з тим, що вказані громадяни переховуються від слідства та суду, стосовно них здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч.2 ст.110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв УНН, у ФСБ РФ наказали активізувати на Донбасі боротьбу з "українським тероризмом".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП