cnn-shtab-trampa-domagavsya-nizkoyi-yavki-afroamerikantsiv-na-viborakh-2016-roku

CNN: штаб Трампа домагався низької явки афроамериканців на виборах 2016 року

 • 8712 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Стівен Беннон, один з керівників передвиборного штабу Дональда Трампа, під час президентських перегонів у 2016 році намагався за допомогою методів, розроблених британською аналітичною компанією Cambridge Analytica, вплинути на афроамериканців таким чином, щоб вони не пішли голосувати. З таким твердженням в інтерв'ю журналістам телеканалу CNN виступив колишній співробітник скандальної фірми Крістофер Уайлі, передає УНН.

Уайлі раніше в цей же день взяв участь у слуханнях в юридичному комітеті верхньої палати Конгресу США. На них він заявив, що Беннон намагався застосувати алгоритм аналізу політичних уподобань електорату Cambridge Analytica для зниження явки деяких груп виборців. В інтерв'ю CNN він уточнив, що однією з таких груп були темношкірі американці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мін'юст і ФБР розслідують фінансові операції Cambridge Analytica

Беннон займав одну з керівних позицій в передвиборному штабі Трампа в 2016 році, а потім був призначений на створений в Білому домі посаду головного стратега адміністрації. Однак в серпні 2017 року він взяв рішення скласти з себе повноваження. ЗМІ тоді стверджували, що його відносини з Трампом серйозно ускладнилися.

Нагадаємо, Facebook виявилася в центрі скандалу після того, як газета The New York Times повідомила, що британській аналітичній фірмі Cambridge Analytica, яка використовує технології глибинного аналізу даних (зокрема, даних соцмереж) для розробки стратегічної комунікації в ході виборчих кампаній в Інтернеті, вдалося зібрати особисті дані понад 50 млн користувачів соцмережі. Пізніше Facebook повідомив про витік даних майже 90 млн користувачів. Інформація була використана для розробки алгоритму аналізу політичних уподобань виборців. Як розповіли колишні співробітники компанії, створений алгоритм полегшував розсилку користувачам політичної реклами з метою потенційно вплинути на їхні голоси.

Українські Національні Новини

Політика