d-firtasha-znovu-zatrimali-zmi

Д.Фірташа знову затримали - ЗМІ

 • 10926 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Після того як суд у Відні в четвер звільнив з-під варти українського бізнесмена ‎Дмитра Фірташа, його невдовзі знову затримали. Про це повідомляє джерело BBC Україна, передає УНН.

Бізнесмена звільнили під заставу і зобов'язання залишатися в Австрії у справі про екстрадицію в Іспанію.

Але прокуратура попросила продовжити утримання його під вартою у зв'язку із запитом США на екстрадицію, повідомляють ЗМІ.

Захист сподівається, що їхнього клієнта звільнять у п'ятницю.

Раніше, перш ніж звільнити бізнесмена, суд забрав у нього у нього закордонний паспорт.

"Суддя чітко вказав, що пан Фірташ завжди поводився коректно у Австрії і не здійснював ‎жодної підготовки, щоб залишити Австрію, навіть після того, як йому стало відомо про ‎європейський ордер на арешт, виданий Іспанією у листопаді 2016", - йдеться у заяві його адвокатів.‎‎

Як повідомляв УНН, австрійська поліція затримала українського бізнесмена Дмитра Фірташа, коли той залишав суд у Відні після засідання, на якому суддя фактично дозволив його екстрадицію в США.

Команда юристів, яка захищає українського мільярдера Дмитра Фірташа, оскаржить у Верховному суді Австрії і в Європейському суді з прав людини постанову про його екстрадицію, винесену у вівторок, 21 лютого, Вищим земельним судом Відня.

Українські Національні Новини

Політика