d-pyeskov-rozpoviv-chi-viznaye-rf-rishennya-sudu-oon-za-pozovom-ukrayini

Д.Пєсков розповів, чи визнає РФ рішення суду ООН за позовом України

 • 9164 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи, чи буде визнано рішення Міжнародного суду ООН за позовом України російською стороною незалежно від його результату, заявив, що "російська сторона є учасником цього розгляду", передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Тобто, якщо б Росія не визнавала рішення суду, то, відповідно, вона б не була учасником цього розгляду", - пояснив Д.Пєсков.

Кажучи про звинувачення на адресу Росії в поставках зброї на Донбас, він вчергове заявив, що Росія не є учасником конфлікту.

"Перше, Росія не є учасником цієї кризи... Росія ніколи не була учасницею бойових дій на південному сході України. Друге, Києву видніше, звідки можуть діставати зброю представники Донбасу, і де цю зброю, власне, складували... Ведеться судовий процес, і тут потрібно абсолютно діяти в тих рамках, які передбачені для подібних процесів", - сказав Д.Пєсков.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика