d-tramp-skasuvav-rishennya-b-obami

Д.Трамп скасував рішення Б.Обами щодо заборони розробки шельфу США

 • 12118 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Президент США Д.Трамп скасував рішення свого попередника Б.Обами, яке стосувалося заборони видобутку нафти та газу в шельфових родовищах в прибережних зонах США, повідомляє УНН з посилання ВВС.

Указ Дональда Трампа відкриває доступ до шельфового буріння на ділянках в Атлантичному і Тихому океанах, Мексиканській затоці і Арктиці. Введений Бараком Обамою заборону на буріння був обумовлений міркуваннями захисту навколишнього середовища. Б.Обама сподівався запобігти інциденти, подібні великомасштабного розливу нафти в Мексиканській затоці в 2010 році.

"Сьогодні ми звільняємо американську енергетику, щоб в майбутньому створити тисячі і тисячі прибуткових робочих місць в американському енергетичному секторі", - прокоментував Д.Трамп свій указ.

Д.Трамп послідовно критикує і намагається скасувати нормативні акти, видані його попередником. Однією з передвиборних обіцянок Трампа була "скасування та заміна" закону "Про доступне охороні здоров'я" (відомому як Obamacare), прийнятого зусиллями президента Б.Обами.

Як повідомляло раніше УНН, ще в грудні минулого року, республіканці в конгресі США і їх союзники-нафтовики намагалися заблокувати заборону екс-президента Барака Обами на буріння нафтових свердловин в районах Арктики і частині Атлантичного океану.

Українські Національні Новини

Новини Світу