d-tramp-zvinuvativ-katar-u-finansuvanni-terorizmu

Д. Трамп звинуватив Катар у фінансуванні тероризму

 • 9634 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп звинуватив Катар у "фінансуванні тероризму на дуже високому рівні" і закликав терміново покласти цьому край, передає УНН з посиланням на ВВС.

"Ми просимо Катар та інші країни в регіоні терміново припинити підтримувати терористів", - сказав  Д.Трамп.

Незадовго до цього держсекретар США Рекс Тіллерсон закликав країни Перської затоки послабити блокаду Катару, оскільки вона заважає боротьбі із "Ісламською державою".

Р.Тіллерсон раніше заявив, що бойкот Катару негативно позначиться на ділових відносинах і торгівлі, а також завдає шкоди звичайним громадянам країни.

Офіційний представник Пентагону Джефф Девіс заявив у п'ятницю, що блокада Катару з боку арабських союзників заважає довгостроковому плануванні військових операцій проти "ІД", які США проводять, використовуючи катарську авіабазу аль-Адіда.

Раніше на цьому тижні дев'ять країн, у тому числі Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати і Єгипет, оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши владу країни у підтримці терористичних організацій і в пропаганді екстремістської ідеології.

Українські Національні Новини

Новини Світу