d-tusk-bude-pereobraniy-na-post-glavi-yevropeyskoyi-radi-dzherelo

Д.Туск буде переобраний на пост глави Європейської ради – джерело

 • 7300 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Глави держав і урядів 28 країн-членів Євросоюзу на саміті 9-10 березня в Брюсселі переоберуть Дональда Туска головою Європейської ради на новий термін. Про це з посиланням джерело в Раді ЄС повідомляє РІА Новости, передає УНН.

"Лідери ЄС, як очікується, переоберуть Д.Туска на саміті цього тижня", - сказав співрозмовник, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, Д.Туск користується "повною підтримкою" Європейської народної партії, найбільшої і на сьогоднішній день найвпливовішою силою ЄС.

Поточний мандат політика закінчується 31 травня 2017 року. Екс-прем'єр Польщі і колишній лідер найбільшої опозиційної партії "Громадянська платформа" був обраний главою Європейської ради в серпні 2014 року.

Натомість, уряд Польщі в свою чергу офіційно висунув на пост голови Європейської ради кандидатуру депутата Європарламенту Яцека Саріуш-Вольського.

Як повідомляв УНН, лідер правлячої у Польщі партії “Право і справедливість” Ярослав Качинський назвав Д.Туска "німецьким кандидатом" у голови Євроради.

Українські Національні Новини

Новини Світу