d-tusk-yevrosoyuz-abo-bude-yedinim-abo-yogo-ne-bude-vzagali

Д.Туск: Євросоюз або буде єдиним, або його не буде взагалі

 • 10392 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Європа як політичний суб'єкт або буде єдиною, або її не буде взагалі. Про це заявив голова Євроради Дональд Туск, виступаючи на відкритті саміту ЄС в Римі з нагоди святкування 60-річчя Римського договору, передає УНН.

"Європа як політичний суб'єкт або буде єдиною, або її не буде взагалі. Тільки об'єднана Європа може бути суверенною Європою стосовно решти світу. І тільки суверенна Європа гарантує незалежність своїм країнам, гарантує свободу для своїх громадян. Єдність Європи не є бюрократичною моделлю. Вона є набором загальних цінностей і демократичних стандартів. На сьогодні не досить закликати до єдності і протестувати проти "багатьох швидкостей". Набагато важливішим є те, щоб ми всі поважали наші загальні правила, такі як права людини і громадянські свободи, свобода слова і свобода зібрань, система стримувань і противаг, а також верховенство права. Це справжня основа нашої єдності", - сказав він.

З його слів, сьогодні в Римі відновлюється унікальний альянс вільних країн, який 60 років тому ініціювали великі попередники нинішніх лідерів ЄС.

Нагадаємо, лідери ЄС зібралися у Римі для святкування 60-річчя Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Новини Світу