d-tusk-zayaviv-scho-yogo-dopit-u-varshavi-ye-politichnim-tskuvannyam

Д.Туск заявив, що його допит у Варшаві є політичним цькуванням

 • 9098 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. У Варшаві екс-прем'єр Польщі Дональд Туск дасть свідчення в якості свідка у справі про співпрацю польської Служби військової контррозвідки з ФСБ, він вже заявив, що це є політичним тиском, передає УНН з посиланням на Радіо Польща.

Голова Європейської ради, екс-прем'єр Польщі Дональд Туск відправився сьогодні, 19 квітня до Варшави для надання свідчень у справі про співпрацю польської Служби військової контррозвідки з ФСБ.

Перед виїздом Д.Туск заявив, що факт його виклику на допит носить політичний характер.

"Я став би винятком, якби сказав, що в цій справі все чесно, і що немає політичних емоцій і політичного настрою. Це елемент політичного цькування, і її автори цього не приховують", - сказав він.

Додамо, що Дональд Туск відмовився відповідати на питання журналістів про слідство.

Раніше екс-прем'єра Польщі викликали на допит 15 березня, проте він не зміг прибути в столичну прокуратуру, оскільки брав участь в пленарному засіданні Європарламенту в Страсбурзі.

Нагадаємо, в грудні 2016 року стало відомо, що в квітні 2010 року, після авіакатастрофи президентського літака Ту-154М, було укладено угоду між польською контррозвідкою і ФСБ щодо взаємодії сторін в боротьбі з різними загрозами.

Українські Національні Новини

Новини Світу