danilyuk-pro-spivpratsyu-z-mvf-bez-reform-ne-bude-y-programi

Данилюк про співпрацю з МВФ: без реформ не буде й програми

 • 13464 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Фокус має бути на реформах. Ми собі не можемо дозволити зупинитися. А якщо ми це зробимо, то питання про продовження програми МВФ у нас узагалі не виникне. Якщо реформ не буде, не буде й програми. На цьому наголосив міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтрв'ю DT.UA, передає УНН.

"Бачимо, що є певна затримка із цим траншем, тому що деякі ключові закони вчасно не були розглянуті парламентом. Один із них, про приватизацію, розглядається цього тижня (закон прийняли. — Ред.). На початку цього року я їздив до Вашингтона, для того щоб знайти правильний шлях для продовження співробітництва з Фондом. Це дуже важливо для нас і для МВФ теж", - наголосив Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВФ вказали на недоліки пенсійної реформи в Україні

За словами міністра, йдеться не лише про гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лагард і Порошенко планують зустрітися у Давосі

"Ми зараз на тому етапі, коли зупиняти реформи не можна. Навпаки, їх необхідно прискорювати. Звичайно, передвиборний рік, як справедливо багато хто зазначає, усе ускладнює. Але ми досягли певного темпу змін, наростили інерцію, цю швидкість руху важливо не втратити й імплементувати ті закони, які вже були, і ті, які ще будуть ухвалені. Для цього фокус має бути не на виборах, а на реформах. Ми собі не можемо дозволити зупинитися. А якщо ми це зробимо, то питання про продовження програми МВФ у нас узагалі не виникне. Якщо реформ не буде, не буде й програми, тут усе просто. Це розуміють і президент, і прем'єр, тому я упевнений у прогресі", - зазначив він.

Раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна готова до продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. 

Українські Національні Новини

Політика