daniya-vidklikaye-f-16-z-viyskovoyi-operatsiyi-proti-islamskoyi-derzhavi

Данія відкликає F-16 з військової операції проти "Ісламської держави"

 • 9398 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Данія виводить ескадру винищувачів F-16 з операції міжнародної коаліції проти угруповання "Ісламська держава" в Іраку і Сирії, передає УНН з посиланням на ABC News.

Міністр закордонних справ країни Андерс Самуельсен зазначив, що його країна натомість відправить інженерні війська, щоб допомогти з проектами реконструкції. Він не уточнив, де саме це буде відбуватися.

Данія приєдналася до міжнародної коаліції в жовтні 2014 року, і послала, серед іншого, сім винищувачів F-16, які згодом були привезені в Данію для ремонту. У квітні значна більшість в парламенті Данії ухвалила їх відправку назад, цього разу з мандатом на бомбардування в Сирії.

Міністр оборони Клаус Йорт Фредеріксен заявив в п'ятницю, що невстановлена кількість датських військ спецпризначення продовжує навчати і підтримувати іракські війська, що борються з бойовиками "Ісламської держави".

Нагадаємо, Європол у доповіді зазначив, що на додаток до Франції і Бельгії, всі інші держави-члени ЄС, які входять до складу очолюваної США коаліції проти "Ісламської держави", "можуть стати мішенню терористів".

Українські Національні Новини

Новини Світу