delehatsiiu-fundamentalistskoho-rukhu-taliban-zaprosyly-na-forum-u-rosiiu

Делегацію фундаменталістського руху "Талібан" запросили на форум у росію

 • 23298 переглядiв

Росія запросила делегацію Талібану взяти участь у форумі "Росія - ісламський світ: КазаньФорум" у травні 2023 року, незважаючи на те, що Талібан є забороненою в Росії терористичною організацією.

Делегацію руху "Талібан", який силовим захопленням прийшов до влади в Афганістані у 2021 році, запрошено на форум "Росія — Ісламський світ", який відбудеться з 14 по 19 травня в місті казань. Про це передає УНН із посиланням на росЗМІ.

Деталі

мзс рф запросив делегацію талібів запрошена до участі у форумі "Росія - Ісламський світ: KazanForum", який запланований на травень 2023 року.

У травні 2023 року росія взяла участь у консультативних переговорах ООН щодо взаємодії з новою владою Афганістану. Директор другого департаменту Азії мзс країни-окупанта, Замир Кабулов повідомив росЗМІ, що рф співпрацює з урядом талібів в Афганістані на тему антитерористичних дій "на регулярній основі".

Представники ісламістського руху Талібан здійснили наступ у всьому Афганістані у травні 2021 року на тлі виведення з країни військового контингенту США та інших країн Заходу, який знаходився там 20 років. У серпні 2021 року "Талібан" захопив Кабул столицю країни Афганістану. Згодом було оголошено про захоплення влади в Афганістані та створення "Ісламського емірату Афганістан".

У березні 2022 року Москва акредитувала першого дипломата уряду талібів, не визнаного міжнародною спільнотою. Водночас фундаменталістський рух "Талібан" оголошено рішенням Верховного суду від 2003 року терористичною організацією, діяльність якої заборонена у рф.

Нагадаємо

Вісім осіб, за твердженням представника афганського Талібану, загинули в результаті пакистанських авіаударів по прикордонних районах у східних провінціях Хост і Пактіка на сході Афганістану.

УНН повідомляв, що У Німеччині стався скандал, спричинений виступом на релігійному заході в мечеті міста Кельн афганського чиновника Абдули Барі Омара, який начебто "поширював пропаганду "Талібану". З критикою щодо появи та активності у ФРН чинного афганського чиновника висловилися представники МЗС та МВС країни.