den-peremogi-na-odeschini-urochistosti-proyshli-bez-porushen-publichnogo-poryadku

День Перемоги на Одещині: урочистості пройшли без порушень публічного порядку

 • 9216 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 9 травня. УНН. Завершилися урочисті заходи з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В Одесі та області вони пройшли спокійно. Про це повідомив керівник ГУНП в Одеській області Дмитро Головін, передає УНН.

"Усього в заходах взяли участь близько 50 тисяч громадян – 35 тисяч у м. Одесі та 15 тисяч в районах області. На охорону публічного порядку було залучено більше тисячі поліцейських та бійців Національної гвардії України. Правоохоронці зробили все можливе, аби зберегти спокій у регіоні" – зазначив Головін.

У результаті роботи працівників поліції, нацгвардійців та представників інших силових структур суттєвих порушень публічного порядку зафіксовано не було.

Усього протягом дня до адміністративної відповідальності поліцейськими притягнуто п’ятеро громадян. З них двоє – за дрібне хуліганство, троє – за пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки. Розпочато три кримінальних провадження за ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України. Із двома чоловіками, запрошеними до відділів поліції, проведено профілактичні бесіди.

Наразі правоохоронці продовжують нести службу в посиленому режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радянська символіка, перепалки та "Слава Путіну": як пройшло 9 травня в Одесі 

Нагадаємо, в Одесі поліцейські зупинили автомобіль BMW з червоним прапором з радянською символікою

Також мешканець Одеської області вивісив на своєму балконі червоний прапор із зображенням серпа та молота. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП