deputat-seymu-latviyi-porivnyanv-rosiyan-iz-voshami

Депутат сейму Латвії порівняв росіян із вошами

 • 9898 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Депутат латвійського сейму Едвін Шноре написав статтю "Мета: латиська Латвія", в якій порівняв росіян із вошами. За публікацію у вигляді покарання комісія сейму з етики винесла йому усне попередження, передає УНН із посиланням на Delfi.

 

Як відзначила комісія сейму з етики, депутат порушив кодекс депутата, розмірковуючи у статті про "російську вошу".

Під час засідання Шноре виступив з промовою, в якій заявив, що "не слід закривати очі на саму суть статті, так як вона пов'язана з усуненням наслідків окупації".

Депутат також послався на те, що фразу про "російську вошу" раніше згадували і використовували різні вчені-історики, а також висловив думку, що його не можна покарати лише за те, що у нього є власна думка і поскаржився на неточну інтерпретацію написаного ним.

Видання зазначає, що стаття Е.Шноре "Мета: латиська Латвія" була опублікована в кінці минулого тижня в виданні Nacionālās apvienības avīzе. У публікації містився наступний вислів: "Як свого часу сказав міністр громадських справ Алфредс Берзіньш, якщо один раз запустиш російську вошу в шубу, то витягти її звідти буде важко. І дійсно ми бачимо, що російськомовні, які прибули за часів СРСР, хоч постійно і лають Латвію, але при цьому не їдуть. У будь-якому разі, не в тому обсязі, як латиші цього хочуть ..."

ЗМІ також відзначає, що заяву з проханням перевірити висловлювання Е.Шноре подав політичний активіст Володимир Ліндерман, а також чотири російських громадських організації - Російське суспільство в Латвії, Російська громада Латвії, Латвійська асоціація на підтримку шкіл з навчанням російською мовою (ЛАШОР) та Товариство "Пером".

Українські Національні Новини

Політика