deputat-silradi-na-kiyivschini-otsiniv-sviy-golos-u-50-tis-grn-schomisyachno

Депутат сільради на Київщині оцінив свій голос у 50 тис. грн щомісячно

 • 5528 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили на хабарах депутата Коцюбинської селищної ради на Київщині. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що один із депутатів вимагав п’ятдесят тисяч гривень на місяць від голови селищної ради Коцюбинського за прийняття рішень необхідних для функціонування населеного пункту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за цю суму зловмисник гарантував забезпечення голосів кількох депутатів для прийняття необхідних рішень.
Співробітники СБ України також задокументували, що депутат вимагав від чиновника 5 тис. дол. за результативне голосування про виділення земельної ділянки під будівництво стадіону в центральній частині селища. Правоохоронці затримали депутата та посередника, місцевого "громадського" активіста, в Ірпені після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 7 тис. дол.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної винагороди) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили механізм отримання хабарів від громадян керівництвом одного із районних відділів Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП