deputatku-mistsevoyi-radi-na-kiyivschini-pozbavili-mandata-za-otrimannya-khabara

Депутатку місцевої ради на Київщині позбавили мандата за отримання хабара

 • 8781 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Депутатку Гостомельської селищної ради Київської області було позбавлено мандата, яку раніше суд визнав винною в отриманні хабара, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби прокуратури Києва.

За інформацією прокуратури, 16 квітня жінку-депутата Гостомельської селищної ради визнано винною в одержанні неправомірної вигоди за ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначено покарання у вигляді штрафу в межах санкції цієї статті.

Після того як вирок набув законної сили, Київська місцева прокуратура №5 направила на адресу селищної ради лист, у якому пропонувала розглянути питання дострокового припинення повноважень жінки-депутата, спираючись положення закону “Про статус депутатів місцевих рад”.

"24 травня 2018 року вказане питання за ініціативи Київської місцевої прокуратури №5 було винесено на розгляд Гостомельської селищної ради Київської області та проголосовано більшістю", - зазначили у прес-службі.

Як повідомляв УНН, у столиці на отриманні хабара у 200 тисяч гривень затримали одного з керівників Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей і юнацтва.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП