derzhava-viplatit-38-mln-grn-odnorazovoyi-dopomogi-simyam-zagiblikh-dobrovoltsiv-y-biytsyam-z-invalidnistyu-a-derevyanko

Держава виплатить 38 млн грн одноразової допомоги сім'ям загиблих добровольців й бійцям з інвалідністю - А.Дерев'янко

 • 7469 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Держава найближчим часом надасть одноразову грошову допомогу 53 членам сімей загиблих добровольців, а також 22 бійцям з інвалідністю на загальну суму 38 млн грн. Про це сказав голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко під час прямої телефонній лінії КМУ, передає кореспондент УНН.

"Прийнято рішення про призначення одноразової грошової допомоги 53 членам сімей загиблих, а це практично всі загиблі з ДУК "Правий сектор" і батальйону ОУН, а також 22 особи, які отримали інвалідність, на загальну суму більше 38 млн грн", - сказав він.

А.Дерев'янко очікує, що в найближчий час ці кошти будуть виділені з державного резерву і рішенням Кабінету міністрів ця грошова компенсація буде виплачена.

Також голова Держслужби у справах АТО зазначив, що у цьому році ухвалено рішення стосовно виплати одноразової компенсації сім'ям 9 волонтерів, які загинули, на суму 5,5 млн грн, і 2 волонтерам, котрі отримали інвалідність - на суму 450 тис. грн.

Як повідомляв УНН, на сьогодні в реєстрі учасників антитерористичної операції зареєстровано 273 тис. 670 учасників АТО.

Українські Національні Новини

Суспільство