derzhduma-skhvalila-priznachennya-medvedyeva-premyer-ministrom-rosiyi

Держдума схвалила призначення Медведєва прем'єр-міністром Росії

 • 9894 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Держдума на засіданні у вівторок дала згоду на призначення Дмитра Медведєва головою уряду РФ. Про це повідомляє агентство ТАСС, передає УНН.

За кандидатуру Медведєва проголосували 374 депутати (83,1%), проти - 56. Всього проголосувало 430 осіб. Тих, що утрималися не було, три депутати не голосували.

У засіданні Держдуми взяли участь і Путін, і Медведєв, які виступили перед депутатами.

Ще до голосування фракції "Єдина Росія" і ЛДПР заявили про підтримку Медведєва, а комуністи (42 місця в парламенті) і "Справедлива Росія" (23), в свою чергу, виступили проти такого кадрового рішення.

Медведєв став 13-м главою уряду за час існування сучасної Росії і третім прем'єр-міністром, переобраним на другий термін.

Згідно з регламентом Держдуми, кандидатура прем'єра вважається схваленою, якщо за неї голосує проста більшість (тобто не менше 226) депутатів. Конституційною більшістю (339 мандатів) у нижній палаті поточного скликання володіє фракція партії "Єдина Росія", головою якої є Медведєв.

Процедура призначення Медведєва главою уряду буде завершена після того, як Путін підпише відповідний указ.

Нагадаємо, кандидатуру Медведєва запропонував на посаду прем'єр-міністра Володимир Путін після того, як 7 травня розпочав новий, четвертий президентський термін.

Українські Національні Новини

Новини Світу