derzhsekretar-ssha-rozpovist-v-kongresi-pro-zvyazki-bilogo-domu-z-rf

Держсекретар США розповість в конгресі про зв'язки Білого дому з РФ

 • 9278 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. На слухання в конгресі США викликано держсекретаря США Рекса Тіллерсона, який має поінформувати законодавців про зв'язки Білого дому з Москвою, його власні зв'язки з Росією і про низку інших тем, що стосуються, серед іншого, непопулярного бюджету і суперечливих повідомлень про зовнішню політику адміністрації США, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Слухання, які починаються у вівторок, за участю Р.Тіллерсона, як зазначається, дадуть конгресменам рідкісну запитати те, що їх непокоїть, у держсекретаря, який не виступав публічно в конгресі з січня, коли його затверджували на новій посаді.

Тоді головною темою стала Росія, оскільки і республіканців, і демократів непокоїло, що Р.Тіллерсон як колишній топ-менеджер нафтового концерну Exxon Mobil буде займати занадто м'яку позицію щодо Росії.

"Я багато не почув від пана Тіллерсона, а те, що я почув, не позбавило мене від занепокоєння", - сказав в зв'язку з цим сенатор-демократ Бен Кардін, який є членом сенатського комітету у закордонних справах.

Р.Тіллерсон має взяти участь в чотирьох слуханнях - в двох в палаті представників і в двох - в сенаті. В обох палатах він буде відповідати на питання комітетів у закордонних справах та з питань асигнувань.

Нагадаємо, генпрокурор США Джефф Сешнс дасть свідчення в сенаті.

Українські Національні Новини

Новини Світу