dfs-ne-skoro-kontrolyuvatime-yakist-importnogo-palnogo-ekspert

ДФС не скоро контролюватиме якість імпортного пального – експерт

 • 10886 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Державна фіскальна служба має намір перевіряти хімічний склад імпортних нафтопродуктів. Проте, на думку співголови Фонду енергетичних стратегій Дмитра Марунича, ініціатива фіскалів запрацює не скоро. Про це Д.Марунич зазначив у коментарі УНН.

"Якщо ДФС має кошти на купівлю такого обладнання (для перевірки якості імпортного плаьного - ред.) – будь ласка. Нехай проводять різного роду експертизи, я це вітаю. Але думаю, що ініціатива запрацює не скоро. По-перше, не зрозуміло, за які кошти купуватимуть це обладнання. Не зрозуміло, як це буде реалізовано на практиці. І, зважаючи на те, що тендер на закупівлю додаткового обладнання тільки планують оголосити, я думаю, це буде впроваджено не скоро", - сказав він.

Нагадаємо, в Україні з’явиться мобільна лабораторія з перевірки якості LPG.

Також нагадаємо, за словами експерта Ю.Чорнобривця, в світі для оперативного контролю якості палива, використовують мобільні лабораторії.

В Україні подібне обладнання має компанія WOG. Державних таких лабораторій у нас немає, хоча для їх придбання раніше навіть виділялися гроші.

Українські Національні Новини

Політика