diagnoz-r-nasirova-ne-ye-obmezhennyam-dlya-uchasti-v-sudi-likar

Діагноз Р.Насірова не є обмеженням для участі в суді - лікар

 • 10368 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Діагноз тимчасово відстороненого з посади голови ДФС Романа Насірова не є обмеженням в участі в судовому засіданні Солом'янського районного суду Києва. Про це повідомив голова комісії лікарів Інституту кардіології імені Стрижеська, які проводили огляд Р.Насірова, Максим Соколов в ході допиту в якості свідка обвинувачення, передає кореспондент УНН.

"На момент огляду ніяких загроз життю (Р. Насірову – ред.) ми не побачили " – сказав М.Соколов.

Він додав, що на момент проведення огляду Р.Насіров був контактний і лікарям вдалося зібрати повний анамнез.

"Я не судовий експерт, але як лікар можу відповісти наступним чином, у нас гіпертонією хворіє 12 млн. людей, 20% викликів швидкої протягом року – це хворі гіпертонічною хворобою і ці люди працюють… і це не є серйозною причиною для обмеження",- сказав М.Соколов.

За його словами в Інституті підозрюваному було зроблено аналізи і проведено тест на пошкодження міокарда і тест на гіпертонію.

"Ми розглядали медичну документацію вже не в повному складі", - сказав М.Соколов.

За його словами, огляд Р.Насірова відбувався комісією в повному складі – 7 членами, а вже формулювання, доповнення до висновку підписане лише двома її членами через те, що ввечері повний склад комісії не вдалося зібрати.

М.Соколов додав, що консультації з відсутніми членами комісії відбувалися телефоном.

Нагадаємо, захист вимагає визнати незаконним затримання тимчасово відстороненого з посади голови ДФС Романа Насірова.

Як повідомляв УНН, у ніч на 6 березня до будівлі суду пропустили лікарів.

Напередодні судове засідання у справі Р.Насірова перенесли на 6 березня в Апеляційний суд для того, щоб розглянули заяву про відвід судді, що розглядав клопотання про запобіжний захід. Однак, активісти заблокували виїзд із Солом'янського райсуду. Більше 200 осіб зібралися під стінами установи.

У НАБУ заявили, що залишатимуться в суді до поновлення розгляду справи Р.Насірова.

Також нагадаємо, Р.Насіров підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП