direktora-derzhpidpriyemstva-zapidozrili-u-roztrati-ponad-4-6-mln-grn

Директора держпідприємства запідозрили у розтраті понад 4,6 млн грн

 • 10485 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Правоохоронці викрили схему під час закупівлі послуг, за якою 4,6 млн грн державних коштів було виведено через підконтрольні підприємства. Про це УНН повідомили у прес-службі Нацполіції.

За фактом розтрати та привласнення бюджетних коштів Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що посадовці державного підприємства, що відноситься до сфери управління Державної судової адміністрації України, у 2013-2015 уклали низку "збиткових" договорів без процедури конкурсних торгів. Крім того, ціни були значно завищені, а роботи в подальшому фактично не виконувались. Це договори на поставку товарів та надання послуг.

В подальшому привласнені бюджетні кошти виводились та конвертувались у готівку через підконтрольні, з ознаками фіктивності, суб'єкти господарювання.

Оперативники встановили товариства, через які виводились кошти, осіб, причетних до фінансової злочинної схеми, а також суму завданих збитків – понад 4,6 мільйона гривень.

Директорові державного підприємства повідомлено про підозру у привласненні держмайна. Також посадовцю обрано міру запобіжного заходу у вигляді застави – 128 тисяч гривень. Внесено клопотання про відсторонення підозрюваного від посади.

Правоохоронці перевіряють законність укладання інших договорів на суму понад 22 мільйони гривень.

За розкрадання та привласнення бюджетних коштів підозрюваному керівнику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН, службовці Дніпровського держпідприємства привласнили три мільйони гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП