diversanta-zaochno-suditimut-u-zaporizhzhi-1

Диверсанта заочно судитимуть у Запоріжжі

 • 5254 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 5 грудня. УНН. Прокуратурою Запорізької області направлено до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який влітку 2014 намагався провезти на територію області великий арсенал зброї, боєприпасів та вибухівки. Про це повідомили в прес-службі обласної прокуратури, передає УНН.

Запорізькою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт відносно мешканця Донецької області, який у червні 2014 року, діючи у складі диверсійної групи, незаконно перевіз на територію Запорізької області великий арсенал вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв (автомати, міни, гранати, тротилові шашки загальною вагою 42 кг).

Як повідомив начальник відділу прокуратури Олег Концур, за допомогою цього знаряддя зловмисник намагався вчинити низку диверсій шляхом підриву об’єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення, розташованих на території Запорізької області. Його дії були кваліфіковані за ч.2 ст.28, ч.1 ст.263, ч.2 ст.28, ч.3 ст.15, ст.113 КК України. Оскільки чоловік перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судитимуть заочно.

За вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП