dlia-poshuku-slabkykh-mists-nashoi-ppo-voroh-zavdaie-udary-raketamy-yaki-do-tsoho-ridko-zastosovuvav-ps-zsu

Для пошуку слабких місць нашої ППО ворог завдає удари ракетами, які до цього рідко застосовував - ПС ЗСУ

 • 22952 переглядiв

За словами речника Повітряних сил Збройних сил України, для пошуку слабких місць нашої ППО ворог наносить удари ракетами, які до цього рідко застосовував.

Для пошуку слабких місць нашої системи протиповітряної оборони та ударів по об’єктах критичної інфраструктури ворог використовує ракети, які раніше не часто застосовував. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш, пише УНН.

Деталі

"Ми бачимо сьогоднішню атаку і попередні атаки за ці декілька днів - ворог цинічно наносить удари різними засобами ураження, у тому числі використовує і різні їх модифікації. Ворог шукає різні методи, як можна завдати ударів, використовує різну зброю, у тому числі ту, яку або ймовірно не застосовував, або дуже рідко застосовував раніше, аби перевірити нашу систему ППО, аби виявити слабкі шпарини та досягнути своїх цілей. Проте, ми бачимо, що досить велика кількість тих ракет та засобів ураження ворога ліквідується нашими Силами оборони", - зазначив Євлаш.

Додатково

Цієї ночі в небі над Україною було збито 3 аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал", 2 балістичні ракети "Іскандер-М", 9 керованих авіаційних ракет Х-59, 4 крилаті ракети "Іскандер-К", 21 крилата ракета Х-101/Х-555.

Нагадаємо

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз раніше розповіли, що на початку цього року ворог атакував Україну ракетами "Кинджал" з вихідних компонентів "Іскандерів".

"Після збиття вони мають зовсім непридатний стан, фактично – це шматки металобрухту. Останні об’єкти практично всі з повністю фізично знищеною мікроелектронікою.

Аеробалістична ракета "Кинджал" − це результат доробки ракети "Іскандер". Під час останніх атак по Україні запуск "Іскандерів" не фіксувався (на початку січня – ред.), але частини й уламки, які нам надійшли, мають їх маркування. З цього можемо припустити, що були атаки саме "Кинджалами" з вихідних компонентів "Іскандерів".

Традиційно все, що стосується високотехнологічного виробництва, − це не російські технології, а використання бази компонентів іноземних країн", - зазначив Рувін.

02.01.24, 12:09 • [views_0]