dlya-taktichnogo-uspikhu-nabu-potribni-tri-viroki-v-sudakh-sitnik

Для тактичного успіху НАБУ потрібні три вироки в судах – Ситник

 • 7194 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Для тактичного успіху НАБУ потрібні перші три вироки у корупційних справах. Про це під час прес-брифінгу заявив голова НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

"Тактичним буде успіх буде тоді, коли суд на підставі зібраних належним чином доказів, за участю професійного прокурора, який буде підтримувати державне обвинувачення в суді, винесе вирок. Цих вироків не потрібно дуже багато – їх буде багато, але найважливіші перші три. Це буде психологічний бар’єр, в першу чергу для судів, ще нествореного Антикорупційного суду. І психологічний бар’єр для політичної еліти", - підкреслив А.Ситник.

Він додав, що головним завданням для НАБУ є трансформувати справи щодо корупції "у вироки судів".

"Важливо для нас, наше головне завдання – трансформувати ті справи, ті напрацювання, у вироки судів, повернути кошти в бюджет. Для цього створений вже ресурс", - резюмував А.Ситник.

Як повідомляв УНН, національне антикорупційне бюро України вітає ухвалення Верховною Радою України Закону України “Про Вищий антикорупційний суд”, що є першим важливим кроком до створення в Україні незалежної судової антикорупційної інституції.

Українські Національні Новини

Політика