do-2050-roku-kilkist-avtomobiliv-u-sviti-zroste-udvichi

До 2050 року кількість автомобілів у світі зросте удвічі

 • 9677 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. До 2050 року кількість автомобілів у всьому світі зросте у 2 рази. Про це йдеться в доповіді Світового банку, передає УНН.

"Транспортний світ змінюється швидко, і його майбутнє поки що не можна з точністю визначити. Ми знаємо, що додаткові 1,2 мільярда автомобілів з'являться на світових дорогах - це вдвічі більше, ніж сьогодні", - повідомляється у документі.

Крім цього, Світовий банк прогнозує, що до 2030 року щорічний світовий пасажиропотік перевищить 80 трильйонів пасажиро-кілометрів, що на 50% більше від показника 2015 року. А до 2020 року більше 60% глобального трафіку припадатиме на Азіатсько-Тихоокеанський регіон, на Близький Схід і Африку.

Як повідомляв УНН, в Україні останні кілька років спостерігається збільшення попиту на електрокари. І більше третини українців вже хочуть придбати собі небензинове авто.

Сьогодні, найбільше електрокарів їздять по дорогах Києва, Одеської та Харківської областей. В цілому по Україні налічується близько 400 пристроїв для зарядки електрокарів.

Додамо, що мережа АЗК WOG заявила про намір обладнати зарядками для електрокарів всі свої АЗК.

Нещодавно дві нові "зарядки" для електрокарів відкрили у Житомирі. 

Українські Національні Новини

Суспільство