do-kintsya-roku-dolar-koshtuvatime-ne-bilshe-27-griven-ekspert

До кінця року долар коштуватиме не більше 27 гривень - експерт

 • 7350 переглядiв

На початку наступного року, ціна не перевищить 30 гривень за 1 долар

КИЇВ. 12 грудня. УНН. До кінця року немає макроекономічних підстав для сильного падіння гривні, повідомив Директор фонду Блейзера Олег Устенко у ексклюзивному коментарі УНН.

"Макроекономічних причин, щоб у короткотерміновій перспективі раптом змінювався курс долара по відношенню до гривні немає. Це не означає, що ситуація такою збережеться у наступному році, навіть на початку",- сказав О.Устенко.

При цьому він пояснив, що наразі золотовалютні резерви України знижені і становлять 15,3 млрд дол. За його словами у довгостроковій перспективі курс валют залежатиме від того, чи вдасться Україні їх поповнити.

"Відповідь, що вона швидше за все не зможе цього зробити (влада, поповнити золовалютні резерви - ред.)",- прогнозує експерт.

При цьому він зазначив, що наразі співпраця з МВФ поставлена на тимчасову паузу і невідомо чи вона продовжиться в наступному році.

"Якщо немає програми співробітництва з МВФ та іншими фінансовими інституціями, в тому числі з європейськими, виникає питання, наскільки успішним може бути український приватний бізнес в плані продовження кредитів, які є у нього на руках, іноземних кредитів",- зазначив він.

О.Устенко додав, що в наступному році негативно вплинути на гривню може також політична невизначеність діючої влади.

"Виходячи із цих макроекономічних основ, я не бачу серйозних причин, щоб ми думали про те, що може відбутися різке просідання гривні. Я вважаю що до кінця року курс може знаходитись в межах біля 27 гривень за долар США, а у наступному році не перевищить відмітку 30 гривень, але це при умові, що не трапиться ніяких катаклізмів",- сказав О.Устенко.

Як повідомляв УНН, курс готівкового долара знизився на 0,46%.

Українські Національні Новини

Економіка