do-situatsiyi-z-mostami-vin-tezh-dotichniy-malyuk-prokomentuvav-rol-ekskerivnika-sbu-v-krimu-kulinicha-u-shvidkomu-zakhoplenni-khersona

"До ситуації з мостами він теж дотичний": Малюк прокоментував роль ексголови СБУ в Криму Кулініча у швидкому захопленні Херсона

 • 651335 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Ексначальника СБУ в АР Крим Олега Кулініча перевіряють на причетність до дій, які призвели до швидкого захоплення російськими загарбниками Херсона. Про це розповів очільник спецслужби Василь Малюк в інтерв’ю одному з телеканалів, передає кореспондент УНН.

Цитата

На запитання про те, чому так швидко ворог пройшов до Херсона й чи причетний до цього Кулініч, Малюк відповів: «Я так розумію, що вас цікавить той момент, що не сталися вибухи в замінованих місцях. Відповідне кримінальне провадження перебуває в ДБР, вони здійснюють слідство. Наразі проводиться багато експертиз, і я не маю ніякого морального права розкривати карти, це їх провадження…».

Він додав, що наскільки йому відомо, провадження перебуває на завершальному етапі.

На уточнююче запитання, чи Кулініч дотичний до провалу, Малюк відповів: «У розрізі Кулініча ви правильно сказали, бо на одному з етапів своєї оперативно-службової діяльності він проводив в тих локаціях антитерористичні навчання, не погодивши це з керівництвом антитерористичного центру при СБУ... І тут, до ситуації з мостами, він теж дотичний. Тому це питання досліджується в рамках кримінального провадження щодо Кулініча», - розповів Малюк.

Доповнення

За підозрою в роботі на спецслужби рф та передачі їм таємних даних було затримано чинного співробітника Служби безпеки України, колишнього начальника СБУ в АР Крим Олега Кулініча.

Суд відправив під варту без можливості внесення Олега Кулініча.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП