do-sudu-peredano-spravu-schodo-trokh-posadovtsiv-za-prodazh-aktsiy-sudnobudivnogo-zavodu

До суду передано справу щодо трьох посадовців за продаж акцій суднобудівного заводу

 • 8938 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Генпрокуратурою завершено досудове розслідування щодо трьох керівників структурних підрозділів Фонду державного майна України та Генеральних директорів ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" та ПАТ "Херсонський суднобудівний завод". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Слідчими Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування відносно трьох керівників структурних підрозділів Фонду державного майна України та Генеральних директорів ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" та ПАТ "Херсонський суднобудівний завод", які підозрюються у внесенні завідомо неправдивих відомостей до Акту підсумкової перевірки виконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій ДАХК "ЧСЗ", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вищевказані службові особи, провівши перевірку, вивчивши необхідні документи та достовірно знаючи, що пункти приватизаційного Договору не виконані, з метою створення штучних підстав для надання можливості ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" розпоряджатись пакетом акцій без згоди Фонду державного майна України та невжиття заходів зі сторони Фонду щодо застосування штрафних санкцій або розірвання Договору у зв’язку з його невиконанням, внесли до офіційного документу - Акту підсумкової перевірки - завідомо неправдиві відомості щодо виконання покупцем умов договору у повному обсязі.

"22 січня 2018 року обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скерований до суду для розгляду по суті", - зазначили у ГПУ.

Нагадаємо, ГПУ восени минулого року повідомила про підозру посадовцям Фонду державного майна, керівникам ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" та ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП