dodon-zvinuvativ-zakhid-u-myakiy-reaktsiyi-na-skasuvannya-rezultativ-viboriv-mera-kishineva

Додон звинуватив Захід у "м'якій реакції" на скасування результатів виборів мера Кишинева

 • 7666 переглядiв

КИШИНІВ-КИЇВ. 4 липня. УНН. Президент Молдови Ігор Додон звинуватив Захід у "м'якій реакції" на скасування результатів виборів мера Кишинева, через що у Молдові проходять мітинги, передає кореспондент УНН.

"Показали пальцем "ай-яй-яй, не можна", а цим же можна показувати пальцем скільки завгодно - відкусять", - заявив Додон.

"Захід не хоче і не буде карати владу Кишинева. А з ким тоді Майя Санду і Андрій Нестасе створять коаліцію? Вони залишають відкритою хвіртку для Демпартії з Плахотнюком, щоб після виборів створити коаліцію проти соціалістів і Додона. І або Санду і Нестасе цього не розуміють, або розуміють і просто влаштовують шоу", - резюмував він.

На думку Додона, нинішні протести можуть підігрівати настрій перед парламентськими виборами, які пройдуть в Молдові цієї осені.

У той же час через скандал навколо виборів мера Кишинева, Єврокомісія призупинила виділення Молдові першого траншу макрофінансової допомоги в сумі 100 млн євро.

Протести в Молдові почалися через скасування результатів виборів мера Кишинева 19 червня судом першої інстанції. Суд апеляційної інстанції також підтримав рішення суду.

Як повідомляв УНН, перший тур виборів мера столиці Молдови відбувся 3 червня, у другому турі переміг Андрій Нестасе, лідер Партії "Платформа ДА", його суперником був представник президентської Партії соціалістів Іон Чебан.

Українські Національні Новини

Новини Світу