dokumenti-schodo-prodazhu-dochki-rosiyskogo-sberbanka-perebuvayut-na-rozglyadi-nbu

Документи щодо продажу "дочки" російського "Сбербанка" перебувають на розгляді НБУ

 • 17357 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Документи щодо продажу дочірнього банку російського "Сбербанка" в Україні перебувають на розгляді Національного банку України. Про це УНН повідомили в НБУ у відповіді на інформаційний запит.

"Наразі отримані НБУ документи для погодження набуття істотної участі у ПАТ "Сбербанк" знаходяться на розгляді. За результатами розгляду громадськість буде проінформовано додатково", - йдеться у повідомленні.

При цьому у НБУ зазначили, що відповідно до статті 34 Закону України "Про банки та банківську діяльність" Національний банк України розглядає документи, подані для погодження набуття істотної участі, протягом трьох місяців з дня отримання повного пакета документів.

"Під час розгляду пакета документів Національний банк України перевіряє відповідність ділової репутації інвестора, його фінансовий стан та джерела походження коштів вимогам, встановленим у Законі України "Про банки та банківську діяльність" та у Положенні про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів, затверджене Постановою Правління Національного банку України від 8 вересня 2011 року №306", - додали у НБУ.

Раніше глава російського "Сбербанка" Герман Греф заявив, що угода щодо продажу "дочки" банку в Україні вже структурована, очікується згода регулятора.

Нагадаємо, раніше НБУ дозволив продати одну з "дочок" російського "Сбербанку".

Українські Національні Новини

Економіка