dtp-u-chernivtsyakh-u-politsiyi-sprostuvali-informatsiyu-pro-vtechu-patrulnikh

ДТП у Чернівцях: у поліції спростували інформацію про втечу патрульних

 • 8292 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Жоден патрульний поліцейський з місця ДТП у Чернівцях, внаслідок якої загинув пішохід, не тікав. Про це повідомив начальник управління патрульної поліції в Чернівецькій області Артур Шкроб у Facebook, передає УНН.

"На момент автопригоди екіпаж здійснював патрулювання вулиці Руської. Рухаючись з увімкненим проблисковим маячком синього кольору, поліцейський допустив наїзд на 28-річного жителя Герцаївського району, котрий раптово вибіг на проїжджу частину дороги до пішохідного переходу", - написав він.

Внаслідок отриманих травм пішохід загинув на місці автопригоди. За словами Шкроба, відеофіксація велася одразу після зіткнення. Велася також фіксація надання первинної медичної допомоги екіпажем патрульної поліції. Крім того, він зазначив, що жоден патрульний з місця ДТП не тікав.

"Водій службового авто та його напарник отримали від прокурора направлення і проходили освідчення на стан сп'яніння, як того вимагає процедура відповідно до закону. Результат – тверезі обидва. Після проходження освідування учасники ДТП були доставлені на допит до обласної прокуратури, до завершення якого весь час перебували на місці", – повідомив Шкроб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному автомобіль поліції потрапив у ДТП

На вулиці Руській на момент проведення слідчих дій був повністю обмежений рух, забезпечена охорона місця події та доказів.

"Протокольно було вилучено всі деталі та відеореєстратор з автомобіля як речовий доказ. Нічого не зникло, всі докази були збережені та передані слідству. У присутності свідків, під запис відеокамер протокольно було зроблено всі заміри та виміри, що потім в законному порядку долучено до матеріалів справи", – зазначив очільник управління.

Нагадаємо, за фактом цієї ДТП прокуратура Чернівецької області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 КК України. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП