dtp-z-ditmi-u-bilorusi-prokuratura-vidkrila-provadzhennya

ДТП з дітьми у Білорусі: прокуратура відкрила провадження

 • 18116 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Прокуратура Сумської області відкрила кримінальне провадження за фактом ДТП у Білорусі у якій загинула одна дитина і ще 6 отримали поранення. Розслідують неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього та тяжкі наслідки, передає УНН із посиланням на прес-службу прокуратури.

"Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 14 травня 2018 року за ч. 2 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього та тяжкі наслідки) КК України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські діти потрапили в аварію у Білорусі, є загиблий

За інформацією прокуратури, встановлено, що група дітей поверталася із Польщі через Білорусь до Сумської області. Близько 7:00 години 13 травня на 54 км автодороги Р-98 Кам'янець-Шерешево-Свислочь, поблизу с. Мартинюки, сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув хлопчик 2005 року народження з міста Суми. Ще шестеро дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент висловив співчуття дітям та їхнім родинам, які постраждали в аварії у Білорусі

"Досудове слідство здійснює Слідче управлінню ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області. Наразі розпочато першочергові слідчі та процесуальні дії. За результатом зібраних доказів буде надано правову оцінку організаторам поїздки та супроводжуючим особам", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омбудсмен попросила МЗС Білорусі посприяти батькам та дітям, постраждалим у ДТП

У прокуратурі також зазначили, що у разі доведення вини особам загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Українські Національні Новини

Суспільство