dva-provadzhennya-ta-pyat-adminprotokoliv-yak-proyshlo-9-travnya-na-dnipropetrovschini

Два провадження та п'ять адмінпротоколів: як пройшло 9 травня на Дніпропетровщині

 • 10366 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Під час охорони публічного порядку 9-го травня у Дніпропетровській області слідчими підрозділами відкрито 2 кримінальні провадження за фактами поширення забороненої символіки та складено 5 адміністративних протоколів за пропаганду георгіївської стрічки. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області, передає УНН.

"Загалом під час охорони публічного порядку 9-го травня слідчими підрозділами відкрито 2 кримінальні провадження за фактами поширення забороненої символіки та складено 5 адміністративних протоколів за пропаганду георгіївської стрічки", – уточнили в поліції.

Так, під час масових заходів на проспекті Д. Яворницького м. Дніпра сьогодні чоловік публічно використовував червоний прапор з радянською символікою.

"На зауваження поліцейського порушник не відреагував, натомість став чинити опір. Чоловіка доставили до Соборного відділення поліція м. Дніпра", – йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу…) КК України.

Крім того, на пр. Д. Яворницького у Дніпрі у 61-річного чоловіка вилучили травматичний пістолет "ФОРТ" та 2 магазини з набоями до нього. Дозволу на зброю чоловік при собі не мав. Його доставили до відділення поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні більше 365 тис. осіб взяли участь у заходах до 9 травня 

А у Нікополі відносно особи, яка продавала повітряні кульки із зображенням забороненої символіки відкрито кримінальне провадження за ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) ККУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкування 9 травня в Україні: до органів поліції доставлено 28 осіб 

Нагадаємо, у Києві затримали та склали адміністративний протокол щодо матері загиблого екс-нардепа Ірини Бережної, Олени за використання забороненої символіки. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП