dvom-eks-politseyskim-ogolosheno-pidozru-na-zaporizhzhi

Двом екс-поліцейським оголошено підозру на Запоріжжі

 • 8064 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. На Запоріжжі двом екс-поліцейським, що видавали себе за діючих працівників поліції, оголошено підозру. Про це УНН повідомили у прес-службі Нацполіції.

У листопаді 2016 року до поліції надійшла інформація від місцевої жительки, що якісь люди, представившись співробітниками поліції, провели у її приватному будинку обшук. Оскільки стосовно згаданої громадянки ніяких слідчо-оперативних дій не проводилося, стало зрозумілим, що її ошукали. Інформацію слідчі внесли до ЄРДР за ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла) КК України.

Поліцейські встановили осіб, причетних до згаданого злочину. Двоє місцевих жителів ще кілька років тому були звільнені з органів внутрішніх справ за систематичні порушення дисципліни. Як з’ясувалося, перед здачею посвідчення один із них зробив копію вже не належного йому документу, якою і скористався, щоб потрапити до оселі потерпілої.

Під час санкціонованих обшуків співробітники поліції вилучили речові докази. Того ж дня обох псевдополіцейських було затримано згідно ст.208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Сьогодні, 22 грудня, їм оголошено про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ч.2 ст.162 (Порушення недоторканості житла) КК України.

Триває досудове розслідування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП