dyplomatiia-patriotiv-u-povnomu-rozpali-kuleba-rozpoviv-detali-rozmovy-z-borrelem

"Дипломатія Патріотів у повному розпалі": Кулеба розповів деталі розмови з Боррелем

 • 30068 переглядiв

Україна та ЄС працюють на всіх рівнях над посиленням протиповітряної оборони України шляхом пошуку додаткових систем ППО Patriot для України.

Знаємо, де знаходяться системи "Patriot" і працюємо на всіх рівнях задля посилення української протиповітряної оборони. Про це глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив за підсумками телефонної розмови з Високим представником ЄС Жозепом Боррелем, передає УНН.

У розвиток переговорів у Брюсселі минулого тижня, дипломати обговорили кроки, які були зроблені на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського з пошуку додаткових систем ППО "Patriot" для України.

Боррель закликав надати Україні Patriot: західні армії мають близько 100 батарей, Київ просить всього 710.04.24, 10:43 • [views_0]

Високий представник ЄС поінформував свого колегу стосовно кроків, зроблених ЄС. Дмитро Кулеба подякував Жозепу Боррелю за його активні зусилля.

"Дипломатія Патріотів у повному розпалі", — зазначив глава МЗС України.

"Проактивний підхід": Кулеба переговорив з головою МЗС Британії про наступні кроки щодо ППО, у тому числі Patriot, для України08.04.24, 11:19 • [views_0]

Сторони також обговорили постачання артилерійських боєприпасів та іншої військової допомоги Україні.